Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj (olívaolaj)
- só
- 25 dkg füstölt szalonna
- őrölt bors
- 40 dkg spagetti
- 6 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 15 dkg parmezán sajt
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
A szalonnát egészen apró kockára vágjuk, majd a serpenyőben lévő felforrósított olajba szórjuk. Addig sütjük, amíg szépen megpirul. Erősen borsozzuk meg, s fedjük le, hogy meleg maradjon.
A spagettit kifőzzük. A tojássárgájákat a tejszínnel meg a sajttal addig forrósítjuk, míg teljesen sima mártássá olvadnak össze.
A lecsöpögtetett tésztát a szalonnakockákkal meg a tejszínes mártással keverjük össze, majd tálaljuk.
Külön tálaljunk mellé reszelt sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése