2010. december 11., szombat

Borsóleves, ahogy a pásztorok szeretik

Hozzávalók:


  • 1 evőkanál vaj
  • 1-1 szál sárga- és fehérrépa
  • 1 l csontlé (lehet leveskockából is)
  • 15 dkg sárgaborsó
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 szál virsli vagy debreceni
  • néhány szál petrezselyem zöldje
  • olaj a virsli sütéséhez


Elkészítése:

A felhevített vajon futtasd meg a nagyon apróra vágott zöldségeket. Öntsd fel a csontlével, szórd bele a borsót, és lefedve főzd addig, míg minden megpuhul benne.A liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be, még egyszer forrald át.
Sűrűn beirdalt, forró olajban sütött virslivel vagy debrecenivel tálald.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése