Hozzávalók:
- 25 dkg méz (vagy melasz)
- 2 narancs héja
- 30 dkg margarin
- 2 evőkanál mézes fűszerkeverék
- 30 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 kg sima liszt
- 3 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Összefőzzük a mézet, a margarint, a narancs héját és a fűszerkeveréket. A porcukrot és a tojást habosra kikeverjük. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük.
A liszt felét az összefőzött masszával és a cukorral, majd a felvert tojással és a maradék liszttel keverjük össze.Légmentesen lefedjük a tésztát, s állni hagyjuk éjszakára.
Másnap kinyújtjuk a tésztát (1,5 cm vastagra), s különböző formákkal kiszaggatjuk. Vigyázzunk, nagyon gyorsan sül! Rögtön puha lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése