Besamelmártáshoz:
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 1 tojássárgája
- só, bors, szerecsendió
- mustár (lehet csípős dijoni is)
A szendvicshez:
- kenyér
- sonka (nem sonka néven árult felvágottat!)
- sajt (lehetőleg emmentáli)
- besamelmártás
- vaj
Elkészítése:
Készítsünk sűrű besamelmártást. Vigyázzunk, nehogy csomós legyen!
- A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. .
Ezután összeállítjuk a szendvicset. Egy kenyérszeletet megkenünk besamellel, majd egy szelet sajtot (vagy reszelt sajtot) helyezünk rá, aztán egy szelet sonkát. A végén a tetejét egy újabb besameles kenyérrel fedjük be. Lehet belül két réteg sajt és sonka is. Ezután kicsit összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a közepe. Serpenyőben kevés vajban megsütjük, vagy bevajazzuk a tetejét, majd a sütőben barnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése