- 1 db piskóta lap
- 15 dkg lekvár (sárgabarack)
- 8 dl tejszín
- 14 dkg porcukor
- 30 dkg eper
- 6 dkg kakaópor
- 1 db citrom leve
- 2 dl zselé (olvasztott)
Elkészítése:
Sütünk egy piskóta lapot hét tojásból. Kivágunk belőle egy 18 és egy 23 cm-es kerek lapot. A többit feltekerjük 15 dkg sárgabarack lekvárral és felszeleteljük 6-8 m vastagságú szeletekre. Kibélelünk egy habüstöt (ennek híján a célnak megfelelő műanyagtálat) folpackkal, majd a piskótatekercsekkel kirakjuk.
Eperkrém:
3,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 20 dkg epervelőt, 1 citrom levét, 10 dkg kockára vágott epret és 1 dl olvasztott zselét.
Csokikrém:
4,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 6 dkg kakaóport, 6 dkg porcukrot és 1 dl olvasztott zselét.
Torta töltése:
A piskótatekercsekkel kirakott habüstbe töltjük az eperkrémet, majd rátesszük a 18 cm-es piskótát. Rátöltjük a csokis krémet, majd lezárjuk a 23 cm-es piskóta lappal. Két órára hűtőbe tesszük és utána átfordítjuk egy lapos tányérra.
Megjegyzés:
Amikor először próbálkoztam ezzel a tortával, nem készítettem elég piskótatekercset. Idő hiányában ezért babapiskótával pótoltam. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése