- 1 vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 szál póréhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 húsleveskocka
- 2 l víz
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors, kakukkfű, oregano, szerecsendió
A vöröshagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott póréhagymát. Megszórjuk liszttel, összekeverjük. Ezt követően felöntjük vízzel, közben folyamatosan keverjük. Beletesszük a húsleveskockákat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, oreganoval, szerecsendióval fűszerezzük.
Forrást követően még 10 percig főzzük. Végül a leveshez adjuk a főzőtejszínt, így még krémesebb levet kapunk. A tűzről levéve összeturmixoljuk.
Érdemes reszelt sajttal tálalni- én füstölttel szoktam. Pirított kenyérkockát vagy levesbetét gyöngyöket kínálhatunk még hozzá. Díszíthetjük snidlinggel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése