2010. december 11., szombat

Hagymakrémleves

Hozzávalók:
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 húsleveskocka
  • 2 l víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors, kakukkfű, oregano, szerecsendió


Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott póréhagymát. Megszórjuk liszttel, összekeverjük. Ezt követően felöntjük vízzel, közben folyamatosan keverjük. Beletesszük a húsleveskockákat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, oreganoval, szerecsendióval fűszerezzük. 
Forrást követően még 10 percig főzzük. Végül a leveshez adjuk a főzőtejszínt, így még krémesebb levet kapunk. A tűzről levéve összeturmixoljuk.
Érdemes reszelt sajttal tálalni- én füstölttel szoktam. Pirított kenyérkockát vagy levesbetét gyöngyöket kínálhatunk még hozzá. Díszíthetjük snidlinggel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése