Hozzávalók:
- 2/3 bögre finomliszt
- 1 tojás (külön a fehérje és a sárgája)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 75 ml hideg víz
- 1/4 teáskanál só és frissen őrölt fekete bors
- 250 g ánizskapor (helyette hagyományos kapor is használható)
- 250 g cukkini
- 1 evőkanál felaprított mentalevél (elhagyható)
- étolaj a sütéshez
- fokhagyma ízű natúr joghurt (natúr joghurtba kevert zúzott fokhagyma is használható)
Elkészítése:
A lisztet szitáld egy edénybe, és ujjaddal fúrj a közepébe egy lyukat. A lyukba öntsd a tojássárgáját, az olívaolajat, valamint a vizet. Verd fel a közepét, s fokozatosan keverd hozzá a lisztet (sima tésztát kell kapni). Sózd, borsozd meg, majd lefedve hűvös helyen 30 percig keleszd.
Reszeld le az ánizskaprot és a cukkinit. A mentával együtt keverd a tésztához. A tojásfehérjét verd habbá, és keverd a tésztához.
A tésztát több adagban, kevés olajban süsd meg- kis lapokat érdemes formázni kanállal. Mindkét oldalon süsd aranybarnára. Papírtörlőn csöpögtesd le.
Melegen, fokhagyma ízű natúr joghurttal tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése