2010. december 11., szombat

Kapros cukkinis falatok

Hozzávalók:

  • 2/3 bögre finomliszt
  • 1 tojás (külön a fehérje és a sárgája)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 75 ml hideg víz
  • 1/4 teáskanál só és frissen őrölt fekete bors
  • 250 g ánizskapor (helyette hagyományos kapor is használható)
  • 250 g cukkini
  • 1 evőkanál felaprított mentalevél (elhagyható)
  • étolaj a sütéshez
  • fokhagyma ízű natúr joghurt (natúr joghurtba kevert zúzott fokhagyma is használható)

Elkészítése:

A lisztet szitáld egy edénybe, és ujjaddal fúrj a közepébe egy lyukat. A lyukba öntsd a tojássárgáját, az olívaolajat, valamint a vizet. Verd fel a közepét, s fokozatosan keverd hozzá a lisztet (sima tésztát kell kapni). Sózd, borsozd meg, majd lefedve hűvös helyen 30 percig keleszd.
Reszeld le az ánizskaprot és a cukkinit. A mentával együtt keverd a tésztához. A tojásfehérjét verd habbá, és keverd a tésztához.
A tésztát több adagban, kevés olajban süsd meg- kis lapokat érdemes formázni kanállal. Mindkét oldalon süsd aranybarnára. Papírtörlőn csöpögtesd le.
Melegen, fokhagyma ízű natúr joghurttal tálald. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése