Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 30 dkg burgonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 húsleveskocka
- 0,5 l víz
- 2 dl tejszín
- olaj
- só, bors
- 15 dkg sajt (keményebb legyen, pl. cheddar vagy gouda)
Elkészítése:
A brokkoli rózsáit leszedjük, megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, apróra kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát megpucoljuk, szétnyomjuk.
A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk. A tejszínt hozzáöntjük, majd lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul.
A sajtot durvára reszeljük. A levest a mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk.
A levest tányérokba merjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirított kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése