2010. december 11., szombat

Sajtos brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 30 dkg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 0,5 l víz
  • 2 dl tejszín
  • olaj
  • só, bors
  • 15 dkg sajt (keményebb legyen, pl. cheddar vagy gouda)

Elkészítése:

A brokkoli rózsáit leszedjük, megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, apróra kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát megpucoljuk, szétnyomjuk.
A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk. A tejszínt hozzáöntjük, majd lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul.
A sajtot durvára reszeljük. A levest a mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk.
A levest tányérokba merjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirított kenyérrel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése