2010. december 11., szombat

Narancsleves habgaluskával

Hozzávalók:


  • 2 narancs
  • 4 dl narancslé
  • 4dl joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6-8 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 4 tojásfehérje

Elkészítése:

A jól megmosott narancsok sárga héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliás cukrot, a porcukrot, majd habosra turmixoljuk.
Behűtjük, amíg a habgaluskát elkészítjük. Ehhez a tojásfehérjéket csipetnyi porcukorral kemény habbá verjük, majd evőkanállal forró vízbe szaggatjuk. 
A kifőtt galuskákat lecsepegtetjük, majd a levescsészékbe mert hideg levesre helyezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése