2010. december 11., szombat

Epres-joghurtos torta

Hozzávalók:
  • 1 piskótakarika

Krém:
  • 50 dkg eper
  • 1 tasak zselatin
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín
Díszítés:
  • 5 cl tojáslikőr 
  • 1 tasak habfixáló

Elkészítése:

A piskótakarikát két lapba vágjuk. Az epret alaposan megmossuk, négybe vágjuk. A zselatint 3 evőkanál vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A joghurtba belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint. Felverjük a tejszínt, majd az eperrel együtt a joghurthoz adjuk. 30 percre a krémet a hűtőbe rakjuk. 
Majd a krém felével megtöltjük a tortát, a másik felével pedig bevonjuk.
A tojáslikőrt összekeverjük a habfixálóval, s ezzel díszítjük a tortát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése